در گسترش نرم افزاری، RAD یا Rapid Application Development مفهومی است که در زمان بوجود آمدن این مفهوم، چشم انداز طراحی نرم افزار افت زیادی را شاهد بود که این موضوع باعث شد تا محصولاتی که از یک پروژه منتشر می شدند یا منسوخ شده بودند یا برای آن دوره کافی نبودند.
Rapid Application Development در واژه به معنای گسترش سریع برنامه کاربردی است. این رویکرد در سال 1991 در یک کتابی به همین نام منتشر شد.
عبارت که کوتاه شده آن RAD می باشد از شخصی بنام James Martin الهام گرفته شد که با همکارانش بر روی ایجاد و گسترش روشی که نام آن Rapid Iterative Production Prototyping یا کوتاه شده آن RIPP کار می کردند.
فلسفه گسترشی که آقای مارتین به فکر آن بود، بر روی دو مفهوم سرعت و استراتژی های استفاده شده و بکار گرفته شده مانند نمونه های اولیه یا Prototyping، بخش بندی پروژه به فعالیت های کوچک تر یا Iterative Development و استفاده از چارچوب زمانی تمرکز داشت.
او اعتقاد داشت که گسترش نرم افزاری می تواند با توجه به چند تعریف سریع تر و البته با کیفیت بالا انجام بگیرید.
امروزه همچنان از ایده RAD یا گسترش سریع برنامه کاربردی استفاده می شود و برخی از شرکت ها ابزار لازم برای چنین ایده ای را ارائه می دهند.
نکته مهم این است که این مفهوم و ایده حتی می تواند برای بحث گسترش سریع سخت افزاری هم مورد استفاده قرار بگیرید و تنها محدوده به نرم افزار نیست.
محصولاتی که در اجرای ایده RAD کمک می کنند عبارتند از ابزار جمع آوری نیازمندی ها، ابزار نمونه سازی اولیه، ابزار مهندسی کامپیوتر، محیط گسترش زبان مانند آن دسته از زبان ها برای پلتفرم جاوا، ابزار آزمایش و ابزار ایجاد ارتباط بین اعضای گروه گسترش دهنده و موارد دیگر…
RAD همچنین از متدولوژی برنامه نویسی شی گرا نیز کمک می گیرد که روش شی گرا در برنامه نویسی بسیار در زمینه استفاده چند باره از نرم افزار بهره می برد.
محبوب ترین زبان های برنامه نویسی شی گرا ++C، و جاوا در بسته ای نرم افزاری در محیط نمایش و مجازی ارائه می شوند که از این نظر از آنها به عنوان گسترش سریع برنامه کاربردی نیز نام برده می شود.
دیدگاه خود را در میان بگذارید